top of page

Personalizované jídelní plány

Váš personalizovaný plán je průvodce na cestě k lepšímu zdraví, pocitu mladosti a regulaci váhy. 

V žádném případě se nejedná o dietu, kdy budeme tělu ubírat jídlo, ba právě naopak začneme mu dávat potraviny, které mu jsou blízké a nezatěžují ho. Tím rychle navodíme proces revitalizace, srovnání hormonálních a metabolických hladin a kvalitu látkové výměny. Postupně pak budeme jídelníček rozšiřovat. Základem Vašeho úspěchu jsou mimo jiné i konzultace s Vaším poradcem, a to nejen při pravidelných kontrolách, ale též formou horké linky, kterou můžete využít 24/7, v případě nejasností. 
 

Revoluce v jídelníčku: Proč je dlouhověkost na talíři, a jak ji dosáhnout?

Chcete se cítit plní energie, předcházet civilizačním chorobám a prodloužit si aktivní život? Na téma které rezonuje dnešní společností odpovídá odbornice na výživu a longevity Magdalena Mikulandová. Magdalena boří mýty o dietách a vysvětluje, proč je pro trvalé výsledky a zdravé stárnutí klíčový individuální přístup. Prozradí, jak si sestavit jídelníček na míru a získat kontrolu nad svým zdravím.

Lidské tělo je komplexní a unikátní systém. A přesto se mnozí snaží "naprogramovat" ho podle univerzálních šablon, které slibují zázraky. Odbornice na personalizované jídelní plány a longevity, Magdalena Mikulandová, to vidí jinak. Své klienty učí, že skutečná změna začíná u pochopení vlastního těla. "Žádný univerzální jídelníček neexistuje," říká s přesvědčením. "Co funguje pro jednoho, druhému fungovat nemusí. Mluvíme tu o genetice, životním stylu, úrovni stresu a dokonce i o mikrobiomu."

Zapomeňte na diety. Zaměřte se na zdravé stárnutí

 

Civilizační choroby jako diabetes 2. typu, srdečně-cévní onemocnění, vysoký krevní tlak, kožní problémy, pocity návalů nebo únavy či pálení žáhy jsou často důsledkem nesprávné stravy a životního stylu. Tyto nemoci nejsou nevyhnutelnou součástí stárnutí, a pokud nastanou, jsou varovným signálem, že něco děláme špatně. "Při práci s klienty se často setkávám s tím, že se snaží rychle zhubnout a neřeší příčinu svých problémů. Hladovky, jednostranné diety, extrémní cvičení nebo vynechání některých potravin z jídelníčku mohou sice vést k dočasnému úbytku váhy, ale bez trvalé změny se tělo rychle vrátí zpět do starých kolejí, navíc často s poškozeným metabolismem," vysvětluje Mikulandová. "Místo honby za rychlým hubnutím bychom se měli zaměřit na longevity, tedy na zdravé a aktivní stárnutí. Jídlo není jen palivo, je to informace pro naše buňky. Přístup k zdravému životnímu stylu by měl být komplexní.” 

Mikulandová zdůrazňuje, že boj proti chronickým onemocněním začíná na talíři. "Je to o dlouhodobém a udržitelném přístupu. Živiny, které konzumujeme, přímo ovlivňují zánětlivé procesy v těle. Strava bohatá na antioxidanty, zdravé tuky a vlákninu může tyto procesy výrazně zpomalit. Důležité je také sledovat, jak naše tělo na různé potraviny reaguje, a podle toho jídelníček upravovat."

Individuální přístup je klíč. Jak na to?

 

Jak tedy začít, když se chceme stravovat pro dlouhověkost? Podle Magdaleny Mikulandové je prvním krokem sebe-pozorování. "Začněte si všímat, jak se cítíte po jídle. Míváte po snídani návaly únavy? Jste po obědě nadmutí? Sledujte signály, které vám tělo dává. Velmi užitečné jsou i krevní testy, které odhalí případné deficity vitamínů a minerálů nebo zánětlivé markery. Také využíváme nejmodernější poznatky výzkumu našeho mikrobiomu, ne nadarmo se říká, že střeva jsou náš druhý mozek" radí odbornice.

Dalším důležitým krokem je individuální přístup, kdy vám pomůžeme, sestavit plán na míru. "Vhodně zvolené krevní testy, odborné zjištění množství viscerálního tuku a dalších parametrů ve vašem těle nám dnes dokážou říct, jaké typy potravin a živin jsou pro nás nejvhodnější. Někdo může mít potíže s trávením mléčných výrobků, jinému nevyhovují lepek, a přitom to nemusí být plná intolerance," vysvětluje. "Osobní jídelní plán není o zákazech, ale o správném výběru potravin, které vám dodají energii, podpoří regeneraci a pomohou s úpravou váhy bez pocitu hladu. Cílem je najít harmonii a radost z jídla."

Magdalena Mikulandová ve své praxi kombinuje nejnovější vědecké poznatky s individuálním přístupem. "Nestačí jen předat klientovi seznam potravin. Musíme ho naučit, jak si jídlo připravit, jak plánovat nákupy a jak zvládat stres, který také ovlivňuje náš metabolismus. Dlouhověkost není jen o tom, co jíme, ale i o tom, jak žijeme. Správná strava, pravidelný pohyb, dostatek spánku a psychická pohoda, to je kompletní recept na zdravý a dlouhý život."

A7B04336.jpg
A7B04344.jpg

Personalizovaný plán Vás šetrně převádí na způsob stravování, tak aby vyhovoval Vašemu tělu. 

 

Nejde o dietu, jde o změnu životního stylu a to tak, aby Vám nový styl a stravování maximálně pomohly dosáhnout výsledků, pro které jste si přišli a zároveň Vás nový životní styl bavil, těšil a chutnal Vám. 

 

Proč jeden rok?

 

  • 1 rok je dostatečně dlouhá doba na to, aby nastalé změny byly trvalé

  • 1 rok je dostatečně dlouhý na to, abychom nemuseli spěchat a všem procesům dali tolik času, kolik Vaše tělo bude potřebovat

  • 1 rok je dostatečně dlouhý na to, abychom společně prošli všechny svátky, narozeniny, rodinné oslavy, Vánoce a dovolené, tak abyste se posléze uměli v těchto situacích správně orientovat
     

Cena personalizovaného jídelního plánu a jeho vedení na 1 rok 

22 000,-Kč

Časté otázky

Vysoký tlak - hypertenze

Individuálně nastavený jídelníček ovlivňuje látkovou výměnu, hormonální produkci, a tak se ve velmi krátkém čase snižují krevní tuky, a tím také krevní tlak. Pokud dodržujete jednoduché zásady personalizovaného plánu, můžete být bez léků na hypertenzi celý život.

Udržitelnost snížené váhy
- jojo efekt


Personalizovaný jídelní plán je možno za jednoduchých podmínek zařadit do každého jídelníčku celé rodiny a tím zkvalitnit zdraví všech, tedy měníme spolu s Vámi Váš životní styl a na základě této zkušenosti víme, že jojo efekt nepřichází.

Cukrovka - diabetes

Vhodnými potravinami ovlivňujeme tvorbu a působení inzulinu a tím snižujeme projevy cukrovky. Při dodržování vyberu potravin lze diabetes melitus II výrazně snížit, až úplně potlačit. U diabetes melitus I jde o složitější typ cukrovky, tedy působení personalizovaného plánu umíme ovlivnit celou chorobu a její negativní následky.

Špatný spánek, bolesti hlavy,
zad a nebo alergie
 

Tyto problémy se jeví jako zdánlivě odlišné, ale opak je pravdou. Z většiny jde o potíže, které se kumulují při špatné metabolické rovnováze a při zhoršujících se hormonálních hladinách.
Právě personalizované jídelní plány s tím nejvíce pracují a počítají a opravdu z mé dlouholeté zkušenosti vím, jak rychle všechny tyto problémy odchází.

Vitalita a energie

Snížení váhy, vhodnost potravin a celkové zlepšení hormonální a látkové výměny zaručuje, že po individuální době (1-4 týdny) lidé pocítí obrovský příliv energie. Ten si pak udržují a s dalšími výsledky personalizovaného plánu v jejich těle vytváří kvalitu zdraví a pocit mladosti.

Zažívací potíže - pálení žáhy

Správným nastavením jídelníčku a stravy umíme ovlivňovat trávení a zpracování potravy v celém gastrointestinálním traktu a tím eliminovat nebo úplně odstranit tyto potíže. Také správně velké porce mění práci žaludku a zažívání, a to velice přispívá k dobrému pocitu po jídle i v období mezi jídlem.

Kontakt

Vodičkova 682/20

110 00 Praha
(5. patro, zadní výtah vpravo)

Tel.: +420 725 742 019

E-mail: zdravi@magdalenamikulandova.cz

​IČ 09013148

C 329151 vedená u Městského soudu v Praze

Otevírací doba dle objednávky a po dohodě

Odebírat newsletter

  • Instagram
  • TikTok
  • Facebook
  • Spotify

© 2025 Magdalena Mikulandová s.r.o.

bottom of page